3 Mart 2013 Pazar

[WOB] Savaş Haritaları ve Avantajları - 1

Merhaba arkadaşlar. Bu blog yazımda sizlere World of Battles Orta Çağ'ın Çöküşü'nde yer alan ve çarpışmalarınızı gerçekleştirdiğiniz savaş haritalarından ve bu haritalarda hangi noktalarda hangi avantajları sağlayabileceğinizden bahsedeceğim.

İlk Haritamız: Hülestiya Bayırı


Hülestiya Bayırı haritası üzerinde yapılan savaşlarda, taraflardan biri mutlaka haritada işaretlemiş olduğum tepelerden birine konuşlanarak bekleyecektir. Bu tepelere konuşlanmaları onlar için stratejik bir önem arz etmektedir. Tepelerin köşelerine yerleştirecekleri menzilli birlikleri ile üzerine gelen düşmana, kendisine yaklaşana kadar belli bir oranda hasar verebilme imkanına sahip olmuş olurlar.


Haritanın tam ortası bir meydan muharabesi edasındadır. Oyuna yeni başlayan birçok oyuncunun, çarpışma noktası burası diyebiliriz. Bunların haricinde, sağ sol kanatlardan, süvariler ile yapılan bir akın, düşman menzilli birliklerinin korkulu rüyası olabilir. 

İkinci Haritamız: Yılbaşı Tepeleri


Yılbaşı Tepeleri haritası, temel olarak 4 adet tepeden oluşmaktadır. Yılbaşında oyuna dahil etmiş olduğumuz bir haritadır. Harita içerisindeki detaylar ve karlı olması, oyundan aldığınız zevki iki katına çıkartmaktadır. Bu haritada da tepeler stratejik bir önem arz etmektedir. Oyuncular, üstünlük sağlayabilmek adına bu tepelerde konuşlanarak çarpışmayı bekleyebilirler.

Bu harita da süvariler ile saldırılar daha etkilidir. Harita normalden biraz daha ufak dursa da her noktası ayrı bir stratejik öneme sahiptir. Meydan savaşlarından vazgeçemeyenler için ise haritanın tam orta noktası, heyecanlı çarpışmalara sahne olabiliyor.


Üçüncü Haritamız: Tekinsiz Otlak


Tekinsiz Otlak haritası, temel olarak iki adet köprü ile bir meydana bağlanan ve arka tarafı düz bir otlaktır. Haritada işaretli noktalar, iki takımın başlangıç noktalarını simgelemektedir. Köprüler, menzilli birlikler için biçilmiş birer kaftandır. Köprü üzerinde bekleyen menzilli birlikler, meydanda başlamış olan çarpışmayı uzaktan rahatlıkla etki edebilirler.

Takımların köprüden geçerek meydanda başladıkları çarpışmalarda, hafif süvariler ortada bulunan göletin etrafından "Koşu" yetenekleri ile dolaşarak, arkadan hücum ile takımlarına üstünlük sağlayabilirler.


Bu blog yazımında sonuna gelmiş bulunuyorum. Siz değerli oyuncularımızdan world of battles indirmeyenleri de bu serüvene bekliyorum. World of battles oyununa gerçek anlamda bağımlı kalacaksınız. Wob Orta Çağ'ın Çöküşü'nün her gün biraz daha ileri gitmesini sağlayan siz değerli oyuncularımıza teşekkür ederim. Bir sonra ki blog yazımda görüşmek üzere... :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder