22 Mart 2013 Cuma

[CH2] Usta-Öğrenci Sistemi

Merhabalar,

Sizlere Cengiz Han 2 içerisinde çok büyük öneme sahip bir sistemi anlatacağım. Bu yazımda sizlere paylaşacağım sistem, Usta-Öğrenci sistemidir.

Öncelikle yazımıza ufak bir özet ile başlayalım. Oyuncularımız, Usta-Öğrenci ilişkisine, 20. seviyeden itibaren öğrenci olarak başlayacaklardır. Öğrencilik dönemi 50. seviyeye kadar devam edecektir. 50. seviyeden itibaren ise, kademeli olarak ustalık seviyelerine erişecektir.




Öğrenci Olma ve Öğrencilik Dönemi:

Oyuncu 20. seviyeye eriştiğinde başkentte bulunan Usta-Öğrenci Yöneticisi’nde açılan “İlk Öğrenci” görevi ile öğrenciliğe ilk adımını atar.
İlk Öğrenci görevi ile Öğrenci Listesi’ne kayıt yapıldıktan sonra, bir Usta tarafından öğrenci kabulu yapılması gerekir. Usta kabulu yapıldıktan sonra usta ve öğrenci arasında tecrübe bağı oluşur, her iki oyuncuda seviye atladıkça tecrübe kazanmaktadır.
Öğrenci, ustası ile parti sırasında “Göze Çarpan Hünerler” görevini yapabilir.
Öğrenci olan oyuncu 50 seviyeye ulaştığında Usta-Öğrenci Yöneticisi’ne başvurarak öğrenciliğini bitirebilir.

Usta Olma ve Ustalık Dönemi :

50. seviyeye ulaşan oyuncular, ustalık için Usta-Öğrenci Yöneticisi’ne başvurabilirler. Usta Listesi’ne kayıt işleminden sonra öğrenci arayabilirler. Öğrenci sahibi olan ustaların isimlerinin üstüne ünvan olarak “Acemi Usta” ibaresi yer alır. Acemi Usta olan oyuncu sadece bir öğrenciyi himayesi altına alabilir.

Öğrenci seviye atladıkça, Usta; tecrübe ve prestij puanı kazanır. Prestij puanları ile dilerse prestij Dükkanı’ndan alışveriş yapabilir, dilerse ise ustalık seviyesini arttırabilir.

Acemi Usta’lıktan sonraki seviye Usta’lıktır. Acemi Usta’lıktan Usta’lığa geçmek için, 2500 prestij puanı gerekmektedir. 2500 prestij puanı ile Usta olan oyuncu artık 2 adet öğrenciyi himayesi altına alabilmektedir. Ayrıca isminin üstündeki ünvanda “Usta” olarak değişir.

“Usta” ünvanından sonra gelen ise, “Saygın Usta” ünvanıdır. Saygın Usta’lık 2 kademelidir. 1. kademede 3 öğrenci himayesi altına alabilir. 1. kademe Saygın Usta olabilmek için 10.000 prestij puanı gerekmektedir. 2. kademe Saygın Usta ise 4 öğrenciyi himayesi altına alabilmektedir. 2. seviye Saygın Usta olabilmek için ise 30.000 prestij puanı gerekmektedir.

“Saygın Usta” ünvanından sonra gelen ünvan ise “Ünlü Usta” ünvanıdır. Ünlü Usta 5 öğrenciyi himayesi altına alabilir. Saygın Usta’lıktan Ünlü Ustalığa geçmek için 80.000 prestij puanı gerekmektedir.

Öğrencilerinizin seviye atlaması ile birlikte kazandığınız prestij puanları ile Prestij Dükkanı’nda bulunan birbirinden değerli ve özel eşyalara sahip olabilirsiniz.

Sizlere bir sistemi daha tanıttık. Cengiz Han 2 içerisinde dünya o kadar büyük, o kadar kapsamlı ki, hayatta kalabilmek için savaşmanın yanında bir çok uğraşınızın olması gerekiyor.

Bu blog yazımında sonuna gelmiş bulunuyorum. Cengiz han 2 download kısmından Cengiz Han 2'yi indirip bu maceraya katılabilirsiniz.

Sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder