27 Mart 2013 Çarşamba

[CH2] Zodyak Damgalama


Merhabalar,

Cengiz Han 2 oyunu ile ilgili sizlere güzel bilgiler vermeye devam ediyoruz. Bu blog yazımda sizlere Zodyak Damgalama'yı anlatacağım.

Yani diğer bir değişle Burç damgalama. Bu işlemi Pekin ya da Başkentinizde ki Damgalama Ustasından yapabilirsiniz.




Öncelikle hepinizin uzun zamandır sorduğu Satürn Kristali ve Uranüs Kristalinden bahsedelim. Çünkü, bu eşyalar Zodyak damgalama sisteminin vazgeçilmez eşyalarıdır. Satürn Kristali ile Uranüs Kristali üretebilirsiniz.
Ekran görüntüsünde görüldüğü gibi 2 Saturn kristali ile 1 adet Uranüs kristali üretebilirsiniz. Bu üretim sırasında %70 şans payı bulunmaktadır.
Şimdi size ne işe yaradıklarından bahsedeyim kısaca. Satürn Kristali ile yapılan Zodyak Damgalama sırasında sadece bir özellik eşyanıza eklersiniz. Değişik burçların simgeleri şeklinde ekleyeceğiniz özellikler her burç için farklı özellik vermektedir.
Uranüs kristali ise, aynı anda iki burç özelliği kazanmanızı sağlayacaktır.
Zodyak Damgalamanın dominodan farklı bir sistem olduğunu şu şekilde açıklayabiliriz. Domino damgalamada üçerli gruplar halinde damgalama tutturmanız gerekirken(ayrıca iki silah), Zodyakta ise, her tutturduğunuz Zodyak için diğer ekipmanı aktif etmektedir.



Zincirleme bir sistem ile devam etmektedir. Bu sıralamadan bahsedecek olursak, Birinci Silah> Miğfer> Zırh> Bileklik> Bileklik> Kemer> Pelerin> Rozet> Çizme> Yüzük> Yüzük> Eldiven> Kolye> İkincil Silah şeklindedir. Tüm eşyaların tamamında zincirleme Zodyak yapılabilirse eğer ekstra özellik vermektedir.

14 Adet zincirleme tamamladığınız takdirde size Vuruş Dengesi ve Direnç dengesi kazandıracaktır. 4 Zincirleme Zodyaktan sonra her 2 zincirleme de bu denge puanları artacaktır. 14 zinciri tamamladığınızda tam olarak zincirleme bitmiş olacak ve en yüksek puanı alabileceksiniz.
Bir eşyayı zodyakla damgaladığınızda diğer eşyada ne olması gerektiği belirtilmiştir.
Zodyak damgalaması yapmak istediğinizde dikkat etmeniz gereken çok önemli iki husus bulunmaktadır. Birincisi, zodyak damgalayacağınız eşyanında Sarı ya da Mor ve +10 büyülenmiş olması gerekmektedir. İkincisi ise zodyak damgalayacağınız eşyanın Ruhlar Damgası ile damgalanmış olması gerekmektedir.
Zodyak damgalamanın diğer bir özelliği ise, her burç bir özelliği temsil etmemektedir. Burçlar sadece zinciri tamamlamak için varlar. Yani Başak burcu bir seferinde DAYANIKLILIK +20 veriyorsa diğer denemenizde Tüm özellikler +24 verebilir. Önemli olan Zodyak damgalamanın zincirinin tamamlanmasıdır.

Ayrıca, 2 türlü zincirleme yapabilirsiniz. Birincisi, tek zodyaklı ikincisi ise, çift zodyaklı. Tabii ki çift Zodyaklı damgalama zinciri çok daha zordur. Fakat bu zincirlemenin size verdiği özellikler çok daha fazladır.

Zodyak damgalama özellikleri de, diğer özellikler gibi bir üst sınıf ekipmana yansıtılmaktadır.
Cengiz Han 2 indirerek siz de bu farklı sistemi deneyebilirsiniz.

Sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder