5 Haziran 2013 Çarşamba

[WOB] Birimlerin Değer Tablosu

Selamlar...

World of Battles dünyası içerisinde yer alan birimler, devler, ekipmanlar ve daha niceleri, sizlerle birlikte daha da uç noktalara gitmeye devam ediyor. Her birimin kendine ait bir güç değeri mevcuttur. Birimlerin güç değerleri, sahip oldukları ekipmanlara göre farklılık göstermektedir. Birimlerin güç değerlerindeki 1 sayılık bir artış bile, savaş alanlarında %50 daha fazla performans anlamına gelmektedir.

Şimdi bir birliği hep beraber inceleyelim.




Yukarıda yer alan birlik "Şeref Kıtası Süvarileri"dir. Şu bu birliğimin üzerindeki tüm ekipmanlar son seviyedir. Bu ekipmanlar sayesinde, birliğimin değer tablosu ise şu şekilde şekillenmiştir:


Yukarıdaki değer tablosunu sırayla inceleyelim

Güç Değeri: Bu kısım, birliğinizin üzerinde yer alan ekipmanlar doğrultusunda sahip olduğu savaş alanı puanıdır. Bu puandaki 1 sayılık bir artış bile, savaş arenalarında birliğimizin %50 daha fazla kuvvetli olması anlamına gelmektedir.

Askerler: Sahip olduğunuz birlikte yer alan asker sayısını göstermektedir.

Saldırı: Bu kısımda birliğinizin vermiş olduğu hasar gösterilmektedir.

Zırh: Bu kısım sizin savunmanızı sembolize etmektedir. 

Güç: Her 3 güç puanı size +1 saldırı vermektedir. Düşmanın yerini korumasını kırmak için kullanılan yarma şiddetini belirler. Süvariler için ise hücum hasarını arttırır.

Direnç: Her 4 direnç puanı, +1 zırh vermektedir. Direnç ne kadar yüksek olursa, birliğinin zırhını zayıflatmak o kadar zorlaşır. Zırh o kadar çabuk tazelenir. Düşman hücumundan alınan hasarı azaltır. Yerini korumam odunda yarmadan korunmayı belirler.

Can Puanı: Birliğinizin alabileceği hasar miktarını arttırır.

Hız: Bir birliğin normal hareket hızını belirler.

Ağırlık: Hareket ederken kazanılan hücum bonusunu arttırır. Daha ağır olmak ezip geçme becerili birliklerin işine yarar.


Bu blog yazımında sonuna gelmiş bulunuyorum. World of battles mmorts oyunu olarak, sizlerle 12.12.12 tarihinden beri birlikte. World of Battles oynamayan oyuncularımız var ise, onları da bir an önce aramıza bekliyoruz.

Sağlıcakla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder