6 Nisan 2013 Cumartesi

[WOB] Dünya Haritası Üzerindeki Simgeler

Selamlar...

World of Battles dünyasında yapılan her hamlenin ve stratejinin asıl odak noktası aslında dünya haritası. Dünya Haritası üzerinde yer alan ve bölgelerin bilgisini belirten çeşitli simgeler vardır. Bunlar aşağıda listelenmektedir.


Yandaki ifade bölgede maximum sağlanabilecek kontrol puanı miktarını göstermektedir. Bu bölge bizim olduğu taktirde, kalemizi koruyabilmemiz için savaşarak elde etmemiz gereken max. Kontrol puanı 150'dir. Yandaki görüntüde 1,13k/150 gözüküyor. Bu bölgeye bir saldırı düzenlenmiş ve saldırıyı yapan klanların hepsi toplamda bölgede 1,13K Kontrol puanı sağlamış anlamına gelmektedir.





Yandaki ifadenin anlamı ise şudur: Bir bölgeye saldırı başlatabilmek için max. 75 kontrol puanına sahip olmamız gerekiyor, anlamına gelmektedir. Bu bölgeye saldırı başlatmasak bile, bölge üzerinde 75 kontrol puanına sahip isek, bölgenin cevher getirisinden payımızı alırız. Bir bakıma bölgeyi sömürmüş oluyoruz.



Bu ifade ise bölgenin sağlamış olduğu cevher miktarını göstermektedir. Yani bu bölgeye sahip olan bir klan günlük olarak 65 Cevher elde etmektedir. Bunun klan içerisindeki dağılımı ise şu şekildedir: Bölge istila edilirken klan üyelerinin savaşarak elde etmiş oldukları kontrol puanlarının yüzdesiyle hesaplanmaktadır.



Bu ifade ile de anlatılmak istenen şudur: Bir bölgenin tamamına sahip olan bir klan saldırı aldığında, düşman klanın saldırılarından korunmak için 200 Savunma puanına sahip anlamına gelmektedir. Bu savunma puanı bölgelerin stratejik önemlerine göre artıp, azalmaktadır.


World of battles mmorts oyunu olarak sizlerle 12.12.12 tarihinde buluştu. World of battles oynamak için sizlerde aramıza katılabilirsiniz.

Sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder