8 Ocak 2013 Salı

World Of Battles'ta Ana Birimler

Merhaba arkadaşlar. Bu blog yazımda sizlere World Of Battles Orta Çağ'ın Çöküşü'nde yer alan "Ana Birimleri" anlatacağım. Oyuna ilk girdiğinizde sahip olduğunuz ve ilk seviyelerde satın alabildiğiniz bu birlikler, World of Battles'ta ana birimleri oluşturuyor. Peki bu "Ana Birimler" neler?

World of Battles Orta Çağ'ın Çöküşü'nde 8 Ana Birim yer almaktadır. Bunlar;

Hafif Piyade


Hafif Piyadeler, çarpışmalara hızlı ve seri bir şekilde dahil olmaları, onların savunmalarını eksi yönde etkilemektedir. Hafif birlik oldukları için bir süvari karşısında bertaraf olabilirler. Fakat mızraklı birliklerin tek korkulu rüyası, bir hafif piyade ile savaşmak!



Ağır Piyade


Ağır Piyadeler, sabır ve sebatlarının yanında eşsiz savaş taktikleriyle istenilmeyen bir rakip konumundadır. Savaş alanlarına gümbür gümbür girer ve ortalıkta tozu dumana katarlar. Ağır piyade olmalarından dolayı hızları oldukça düşüktür.


Hafif Mızraklı


Hafif Mızraklılar, savaş alanındaki inatçılıkları onlara zaferi getiriyor. Hırslı ve öfkeli diyebileceğimiz hafif mızraklılar, hızlı hareket etmeleri ile savaş alanında büyük avantaj elde ederler. Bir mızraklı, süvarinin hücum yeteneğine maruz kalsa bile kazanan taraf kendisi olacaktır.


Ağır Mızraklı


Ağır Mızraklılar, ağırlıkları ve zırhları sebebiyle çok hızlı hareket edemeseler de, birebir karşılaşmalarda üstünlüğü sağlayan taraf olmayı iyi bilirler. Süvarilerin korkulu rüyası olan bu birlik, mızraklarının sivriliği ile bir çok zırhı kullanılmaz hale getirmiştir.


Hafif Okçu



Hafif Okçular, kritik durumların, kapılı kapıların anahtarıdır hafif okçular. Hızları ile birlikte bazen bir çarpışmanın kurtarıcısı olabilirler. Vur-kaç mantığının işlediği nadir birimlerden bir tanesidir.


Ağır Okçu

  
Ağır Okçular, orta çağın sniperlarıdır. Yavaş hareket etselerde, düşmanının savunmasını ciddi derecede kırabilecek niteliktedir. Nokta atışları yapabilen bu birlik, erim avantajını elde ettiğinde tam bir keskin nişancı havasına bürünür.


Hafif Süvari

  
Hafif Süvariler, yan ve arkadan saldırıların bir numaralı müdavimleridir. Hızları ile birlikte okçu birliklerinin korkulu rüyası haline gelen bu birlik, kuşatma ve ani saldırı konusunda oldukça başarılıdır.


Ağır Süvari

 
Ağır Süvariler, yavaş olmaları bir eksiklik gibi gözükse de, savaş alanının tozunu dumanına katmaktan geriye kalmazlar. Başarılı bir savaş tanrısı!




Bu blog yazımında sonuna gelmiş bulunuyorum. Siz değerli oyuncularımızdan world of battles indirmeyenleri de bir an önce bu serüvene bekliyorum. World of battles oyununa gerçek anlamda bağımlı kalacaksınız.WOB Orta Çağ'ın Çöküşü'nün her gün biraz daha ileri gitmesini sağlayan siz değerli oyuncularımıza teşekkür ederim. Bir sonraki blog yazımda görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder