19 Ocak 2013 Cumartesi

Cengiz Han 2'nin Ustaları - Cevher Montajı Ustası



             Merhaba arkadaşlar. Bu blog yazımda sizlere Cengiz Han 2'nin ustalarından bir tanesi olan Cevher Montajı Ustası hakkında tüm detayları sizlerle paylaşacağım. Cevher Montajı Ustasını bir çok oyuncumuz ekipmanlarına farklı özellikler kazandırmak için neredeyse her gün denemekte. Şimdi, Cevher Montajı Ustası hakkında bilinen ve bilinmeyenlere ışık tutma zamanı...
Bu haftaki ustamız, "Cevher Montajı Ustası"


Yinlia, babası Damgalama Ustası Li Dingbang gibi Doğu Pekin'de ufak fakat bir o kadar şirin bir evde dünyaya gelmiş. Li Dingbang'in tek kızı olan Yinlai, küçük yaşlarından itibaren babası ile birlikte çalışmış ve onu sürekli izlemiş. Babası gibi bir usta olmak ve cesur savaşçılara hizmet vermek onun yegane amacı haline gelmiş. Özlü sözleri Yinlia'yı da Cengiz Han 2 dünyasında bir üne sahip olmasını sağladı.

Yinlia şu sözleriyle tanınır: " Cevherlerin güçlü yetenekleri vardır. Ne kadar fazla biriktirirseniz, ne kadar fazla geliştirirseniz o kadar güçlü olursunuz. Cevherlerini bana getir ve kutsal bir aura üzerinde hakim olsun."

Cevher Montajı Ustası, ekipmanlarınıza kutsal büyülerle bezenmiş taşları işlemenizi ve çıkartmanızı sağlar. Bu taşlar ile ekipmanlarınız kutsal auralarla donanmış olacaktır.
Cevher Montajı Ustası'nda yapabileceğiniz işlemleri genel olarak sıralamak gerekirse;
  • Bölme Açma
  • Cevher İşleme
  • Cevher Takası
  • Cevher Sökme
  • Cevher Gelişimi
  • Saf Cevher Dönüştürme

BÖLME AÇMA

Ekipmanlarınızın özelliklerini arttırmak amacıyla ekipman üzerine içlerine cevher yerleştirebilecek bölümler açmaktadır.

Ekipmana Bölme Nasıl Açılır?



Başkentinizdeki ya da Pekin Şehir Merkezi'ndeki Cevher Montajı Uzmanı ile konuşmanız gerekmektedir. Bölme Açma sekmesine tıklayarak, bölme açma ekranına ulaşacaksınız.


Ekipmanınızı arayüzün sol üst kısımdaki bölmeye yerleştirmeniz gerekmektedir. Ardından ekipmanınız üzerinde bölme açmak için gerekli matkabı en alttaki kısma yerleştirerek, Bölme Aç butonuna basıyorsunuz.


CEVHER İŞLEME

Cevher Montajı Uzmanı ile konuşarak Cevher İşleme bölümüne giriş yapıyorsunuz.


Açılan ekranda sol üst köşeye, daha önce matkap ile delik açmış olduğumuz ekipmanı yerleştiriyoruz. Ardından aşağıdaki boş bölmeler, ekipmana açtığınız delik kadar açılıyor ve ekipmana uygun taşı envanterinizden ekleyebiliyorsunuz.

CEVHER TAKASI

Cevher Montajı Uzmanı ile konuşarak Cevher Takası bölümüne giriş yapıyorsunuz. 


Cevher Takası ekranı karşınıza geldiğinde, ekipmanınızı arayüzün sol üst tarafındaki bölmeye yerleştirmeniz gerekmektedir.

Yeni eklemek istediğini cevheri envanterinizden sürükleyerek ekipmanınızın üzerinde yer alan eski cevherin üzerine bırakıp, değiştir butonuna basarak gerekli cevher değişikliğini yapmış olursunuz.

NOT: Cevher değiştirmeden sonra, eski cevher ortadan kaybolacaktır.

CEVHER SÖKME

Cevher Montajı Uzmanı ile konuşarak Cevher Sökme bölümüne giriş yapıyorsunuz.


 Cevher sökme arayüzü açıldıktan sonra, arayüzün sol üstünde yer alan bölmeye ekipmanınızı yerleştirmeniz gerekmektedir.

Ardından ekipmanınızın üzerinde yer alan cevherler hemen altta yer alan bölmelerde gözükecektir. Sökmek istediğiniz cevhere sol tıklayarak seçili hale getirmeniz gerekiyor. 

Cevheri ekipmanınızın üzerinden sökebilmeniz için ise bir "Cevher Sökme" eşyasına ihtiyacınız oluyor. Bu "Cevher Sökme" eşyasını ise oyun içerisindeki nakit mağazadan(J) alabiliyorsunuz.

Cevhere sol tıkladıktan sonra "Sök" butonuna tıkladığınızda cevherinizi başarılı bir şekilde sökerek envanterinize alabiliyorsunuz. Burada ise unutulmaması gereken şey, 1 adet Cevher Sökme eşyası ile birlikte sadece 1 adet cevher  sökebilirsiniz.


 CEVHER GELİŞİMİ


Cevher Montajı Uzmanı ile konuşarak Cevher Gelişimi bölümüne giriş yapıyorsunuz. 


 Cevherinizi sol üst bölüme yerleştiriyorsunuz. Bu geliştirme sistemi ile şu cevheri geliştirebilirsiniz: Erinit, Kızıl Kehribar, Lal, Beril, Yeşil Kuvarz, Yeşim Mühür, Oryantal Topaz, Zirkon, Parlak Niltava ve Mavi Akik.

Şimdi bir erinit ile birlikte cevheri nasıl geliştirdiğimizi göstereceğim.

Erinit ( +12 Y.Saldırı Puanı) cevherimi sol üst bölmeye yerleştiriyorum. Otomatik olarak sistem bana bu geliştirmeden sonra yeni oluşacak cevheri "Gelişim Önizleme" bölümünde gösteriyor. Bu gelişimi yapabilmem için ise gerekli malzemeyi bir alttaki bölmede gösteriyor.


Bu işlemde ihtiyacımız olan Cevher Dönüştürme Parçasıdır. Bu parçalar cevher geliştirme de kullanılmaktadır. Farklı özelliklerdeki taşların bir üst seviyeye geçebilmesi için gerekli olan bu taşlar da kendi içerisinde bir gelişim süreci geçirmektedir. Bu gelişimi ise yine Cevher Montajı Ustası üzerinden ulaşabileceğiniz "Saf Cevher Dönüştürme" ile birlikte gerçekleştirebiliyorsunuz.


SAF CEVHER DÖNÜŞTÜRME


Cevher Montajı Uzmanı ile konuşarak Cevher Gelişimi bölümüne giriş yapıyorsunuz.


Bu arayüzde cevherlerimizi geliştirmek için kullanmış olduğumuz cevher dönüştürücülerinin kendi içerisindeki gelişimi yapılmaktadır.

Sol üst kısımda görmüş olduğumuz bir "Cevher Dönüştürme Parçası"dır.


Bu parçadan 5 adet birleştirerek bir "Süper Cevher Dönüştürme Parçası" elde edebiliyoruz.

Bu blog yazımında sonuna gelmiş bulunuyorum. Cengizhan oyunu ile birlikte sizler de mmorpg keyfini tam anlamıyla alıyorsunuzdur umarım.Bir sonraki blog yazımda Cengiz Han 2 dünyasında yer alan başka bir ustayı ayrıntıları ile sizlere anlatacağım. Bir sonraki blog yazımda görüşmek üzere...




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder