4 Aralık 2012 Salı

Binek Çaprazlama




Merhaba arkadaşlar, bir başka blog yazımla daha birlikteyiz. Bu blog yazımda sizlere Cengiz Han 2’ye gelecek olan yeni yama ile birlikte oyuna dahil edilen binek çaprazlamayı anlatacağım. 
  
Binek Çaprazlama Nedir?


40 seviye ve üstü 2 adet gelişmiş bineğinizi çiftleştirebildiğiniz sisteme “binek çaprazlama” denir. Binek çaprazlama ile birlikte doğacak olan yeni bineğinizin görünümü, nesli, yeteneği ve özellikleri iki ana bineğinize bağlıdır. Günde sadece 1 defa binek çaprazlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bineğiniz bağlı olmaması gerekmektedir. Gelelim ayrıntılara…

 

Bineğin Seviyesi ve Gerekli Seviye Kazanma Açıklaması

Yeni doğan bineğinizin seviyesi, görünümü ile kararlaştırılır. Yani, yeni doğan bineğiniz bir Turna ise seviyesi 50 olmuş olur. Yeni bineğinizin seviyesi, birincil bineğinizin seviyesine bağlıdır.

Saklama Yumağı Nedir?





Yeni doğan bineğin görünümü, nesli, yetenek ve özellikleri Saklama Yumağı kullanıldığından Birincil Binek ile aynı olur. Fakat Aktif ve Pasif yetenekleri aynı kalmaz. Nadir bir binek üreme oranını etkilemez ve yeni doğan bineklerin çevikliği, Saklama Yumağı sayesinde daha iyi olur. Saklama Yumağı'nı Binek Çaprazlama İşlemi Ustası'ndan ya da Nakit Mağaza'dan(J) temin edebilirsiniz.








Binek Çaprazlama sistemi nasıl çalışır?



Başkent’te ya da Pekin’de bulunan Binek Çaprazlama OOK’sından yapılmaktadır.


Burada Binek Çaprazlamayı seçiyorsunuz. Binek Çaprazlama penceresi karşınıza geliyor.

 

           Önce Birincil bineğinizi ardından da ikinci bineğinizi seçiyorsunuz. Eğer Saklama yumağı ile çaprazlama yapmak istiyorsanız  iki bineğin ortasında yer alan kareye Saklama Yumağınızı yerleştirmeniz gerekmektedir. Saklama yumağını da yerleştirdikten sonra üremeyi başlat tuşuna basıyorsunuz. Yeni bineğinizin üremesi başlamış oluyor. 



Gene aynı pencereden de "Üremeyi Bitir" dediğinizde binek çaprazlamanız sona ermiş oluyor.


Üremeyi bitirdikten sonra  karşınıza 2 adet seçenek geliyor. Burada eğer üremiş olan yeni bineğinizi istemez iseniz, birincil bineğinizi tekrar  geri alabiliyorsunuz ama ikincil bineğiniz üreme sırasında kaybolmuş oluyor. Ya da yeni binek çaprazlama ile yapılan yeni bineğinizi alabiliyorsunuz. Burada ise birincil bineğiniz kaybolmuş oluyor.



Binek Çaprazlama Örnek I 

Bu çaprazlama örneğinde "Saklama Yumağı" olmadan binek çaprazlama işlemini gerçekleştireceğiz.

 
Binek Çaprazlama Örnek II

Bu çaprazlama örneğinde "Saklama Yumağı" kullanılarak binek çaprazlama işlemini gerçekleştireceğiz.
























Bu blog yazımında sonuna gelmiş bulunuyorum. Cengizhan oyununa anlam katan siz değerli oyuncularımızla bir sonra ki blog yazımda görüşmek dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder