13 Aralık 2012 Perşembe

Cengiz Han 2'nin Ustaları - Büyüleme Ustası

              Merhaba arkadaşlar. Bu blog yazımda sizlere Cengiz Han 2 dünyasında yer alan ve günlük işleyişinizde kullanmış olduğunuz ustaların her hafta bir tanesini sizlere ayrıntıları ile tanıtacağım.


              Bu haftaki ustamız, "Büyüleme Ustası."

       Büyüleme Ustası



Büyüleme Ustası ekipmanlarınızın özelliklerini arttırmak için kullanılır. Ekipmanlarınızın yıldız seviyesi ne kadar yüksek olursa, ekipmanlarınız daha da iyi olur. Büyüleme Ustasını başkentinizde, Pekin'de, Joypark ve Ruh Sokağı'nda bulabilirsiniz.

Büyüleme yapabilmek için Moğol Parasına ya da Moğol Sikkesine; Kristal veya Elmasa ihtiyacınız vardır. Aynı zamanda da seviye 75 ve üzerindeki ekipmanlarınızı 9. yıldızdan 10. yıldıza geçirebilmek için Demirlere ihtiyacınız vardır.

Kısaca sizlere büyüleme de kullanacağınız Kristal ve Elmaslardan da bahsedeyim.  Farklı seviyedeki ekipmanlarınızı büyüleyebilmek için farklı kristallar mevcuttur.

KRİSTALLER

İmparator Kristali

  İmparator Kristali, 1-39 seviye arasındaki ekipmanlarınızı büyüleyebilmek için kullanılmaktadır. İmparator Kristalini, Nakit Mağaza'dan(J) alabilirsiniz. Ayrıca, Hazine Mağarası'ndan, Antik Kalıntılar'dan ve diğer baş düşmanlardan düşürme şansınız vardır.



Efsanevi Kristal

Efsanevi Kristal, 40-59 seviye arasındaki ekipmanlarınızı büyüleyebilmek için kullanılmaktadır. İmparator Kristalini, Nakit Mağaza'dan(J) alabilirsiniz. Ayrıca, Hazine Mağarası'ndan, Antik Kalıntılar'dan ve diğer baş düşmanlardan düşürme şansınız vardır. 


Melek Kristali

 Melek Kristali, 60-79 seviye arasındaki ekipmanlarınızı büyüleyebilmek için kullanılmaktadır. İmparator Kristalini, Nakit Mağaza'dan(J) alabilirsiniz. Ayrıca, Hazine Mağarası'ndan, Antik Kalıntılar'dan ve diğer baş düşmanlardan düşürme şansınız vardır.


Kutsal Kristal

  Kutsal Kristal, 80 seviye ve üzerindeki ekipmanlarınızı büyüleyebilmek için kullanılmaktadır. İmparator Kristalini, Nakit Mağaza'dan(J) alabilirsiniz. Ayrıca, Zhu Kalesi'nden, Antik Kalıntılar'dan ve diğer baş düşmanlardan düşürme şansınız vardır.


  
ELMASLAR

Okyanus Elması


         Seviye 60 ve üzeri Birincil silahların, İkincil silahların ve Rozetleriniz özelliklerini arttırmak için kullanılır. Okyanus Elması büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Okyanus Elması'nı elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Okyanus Elmasını alabilmek için 2 adet "İşlenmemiş Elmas" ve 2000 "Lonca Desteğine" ihtiyacınız vardır. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Okyanus Elması'nı elde edebilirsiniz.

Algı Elması


         Seviye 60 ve üzeri Kolye ya da Yüzüklerin özelliklerini arttırmak için kullanılır. Algı Elması, büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Algı Elması'nı elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Algı Elmasını alabilmek için 1 adet "İşlenmemiş Elmas" ve 6000 "Onur Puanına" ihtiyacınız vardır. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Algı Elması'nı elde edebilirsiniz.
 
Hale Elması

      Seviye 60 ve üzeri Pelerin, Kıyafet ve Kemerlerin özelliklerini arttırmak için kullanılır. Hale Elması, büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Hale Elması'nı elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Hale Elmasını alabilmek için 4 adet "İşlenmemiş Elmas" ve 15000 "Saygınlık Puanına" ihtiyacınız vardır. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Hale Elması'nı elde edebilirsiniz.


Parlak Elmas

    
         Seviye 60 ve üzeri Eldiven, Çizme ve Bileklik özelliklerini arttırmak için kullanılır. Parlak Elmas, büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Parlak Elmas'ı elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Parlak Elması alabilmek için 2 adet "İşlenmemiş Elmas" ve 200 Gümüş Moğol Sikkesi gerekmektedir. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Parlak Elmas'ı elde edebilirsiniz.

Mavi Elmas



       Seviye 70-74 arası Rozetlerin 9. seviye'den 10. seviyeye büyülenmesinde kullanılır. Mavi Elmas, büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Mavi Elmas'ı elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Mavi Elmas'ı alabilmek için 1 adet "Okyanus Elması" ve 1 adet "Alacakaranlık İncisi'ne" ihtiyacınız vardır. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Mavi Elmas'ı alabilirsiniz.

Göz Kamaştırıcı Elmas




       Seviye 70-74 arası Pelerinlerin 9. seviye'den 10. seviyeye büyülenmesinde kullanılır. Göz Kamaştırıcı Elmas, büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Göz Kamaştırıcı Elmas'ı elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Göz Kamaştırıcı Elmas'ı alabilmek için 1 adet "Hale Elması" ve 1 adet "Alacakaranlık İncisi'ne" ihtiyacınız vardır. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Göz Kamaştırıcı Elmas'ı alabilirsiniz.


DEMİRLER
Okyanus Demiri


        Seviye 75 ve üzeri Birincil Silah, İkincil Silah ve Rozetlerin 9. seviye'den 10. seviyeye büyülenmesinde kullanılır. Okyanus Demiri, büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Okyanus Demir'i elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Okyanus Demir'i alabilmek için 1 adet "Okyanus Elması" ve 2 adet "Alacakaranlık İncisine" ihtiyacınız vardır. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Okyanus Demir'ini alabilirsiniz.


Algı Demiri


 
        Seviye 75 ve üzeri Kolye ve Yüzüklerin 9. seviye'den 10. seviyeye büyülenmesinde kullanılır. Algı Demiri, büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Algı Demir'i elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Algı Demir'i alabilmek için 1 adet "Algı Elması" ve 1 adet "Alacakaranlık İncisi'ne" ihtiyacınız vardır. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Algı Demir'ini alabilirsiniz.

Hale Demiri



        Seviye 75 ve üzeri Kıyafet, Miğfer, Pelerin ve Kemerlerin 9. seviye'den 10. seviyeye büyülenmesinde kullanılır. Hale Demiri, büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Hale Demir'i elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Hale Demir'i alabilmek için 1 adet "Hale Elması" ve 4 adet "Alacakaranlık İncisi'ne" ihtiyacınız vardır. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Hale Demir'ini alabilirsiniz.

Parlak Demir


 Seviye 75 ve üzeri Eldiven, Çizme ve Bilekliklerin 9. seviye'den 10. seviyeye büyülenmesinde kullanılır. Parlak Demiri, büyüleme başarısız olsa bile ekipmanınızın yıldız kaybetmesini engeller. Parlak Demir'i elde edebilmeniz için, Pekin Şehir Merkezi'nde yer alan "Elmas Edinme" OOK'sına gitmeniz gerekmektedir. Parlak Demir'i alabilmek için 1 adet "Parlak Elmas" ve 2 adet "Alacakaranlık İncisi'ne" ihtiyacınız vardır. Gerekli her şeye sahip olduktan sonra Elmas Edinme OOK'sından başarılı bir şekilde Parlak Demir'ini alabilirsiniz.

Büyüleme sistemi nasıl çalışır?




  
  • Başkent ya da Pekin'de bulunan Büyüleme Ustası'na gidiyorsunuz. 
  •  Açılan ekrandan "Büyüleme'yi" seçiyorsunuz.
  • Açılır menüde kullanmak istediğiniz cevheri seçiyorsunuz.
  • "Büyüleme" veya " Oto Büyüleme'ye tıklayarak büyülemeyi başlatıyorsunuz.










Büyüleme sisteminde nelere dikkat edilmelidir?

  • Büyüleme sisteminde ilk üç yıldız seviyesine kadar büyüleme de herhangi bir şekilde yıldız kaybı yaşamazsınız. Dördüncü yıldız seviyesinden sonra, büyüleme yaparken yıldız kaybına uğrama ihtimaliniz başlar.

  • Eğer büyüleme için kristalleri kullanırsanız eğer, ekipmanınızın yıldız seviyesi 4-6 yıldız arasında büyülerken başarısız olduğunuzda, yıldız seviyeniz 3'e geri döner. Fakat ekipmanınızın yıldız seviyesini 7 veya üstünde büyülemeyi denerken başarısız olduğunuzda, ekipmanınızın yıldız seviyesi 0'a döner.

  • Eğer büyüleme için elmas kullanıyorsanız, başarısız olduğunuz taktirde ekipmanınızın yıldız seviyesi düşmez fakat mevcut durumunda aynen kalır.

 Bu blog yazımında sonuna gelmiş bulunuyorum. Bir sonraki blog yazımda Cengiz Han 2 dünyasında yer alan başka bir ustayı ayrıntıları ile sizlere anlatacağım.  Cengizhan oyununa anlam katan siz değerli oyuncularımızla bir sonra ki blog yazımda görüşmek dileğiyle… 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder