8 Şubat 2013 Cuma

[WOB] - Dünya Haritası'nda Toprak Sahibi Olmak

Merhabalar arkadaşlar. World of Battles Orta Çağ'ın Çöküş'ü 12.12.2012 tarihinde açıldığından beri bir çok ilgiyi üzerinde topladı. Aslında oyunun bütün temelleri tek bir noktaya konumlanmıştı. Bu oyuna heyecan katan Dünya Haritası'ndan başka bir şey olamaz.




Dünya Haritası'nda Saldırı Başlatma ve Toprak Sahibi Olmak

Dünya Haritası'nı ilk açtığımızda ekranda görüldüğü üzere bir mavi ok çeşitli bölgelerde belirmektedir. Bu okun anlamı şudur: Bu bölgelere saldırı düzenleyebilir, yeterli kontrol puanına sahip olup bölgeyi ele geçirebilirsiniz. Şuan çeşitli klanların elinde olan topraklara sahip olabilmek ve onların topraklarına saldırı düzenleyebilmek için kendimize bir üst/kale(yani bir toprak) edinmemiz ve o toprağın sahibi bizim olmamız gerekiyor.
















Aşağıdaki ekran görüntüsünde mavi ok ile işaretli olan bölgeyi ele geçirebilmek için bir saldırı başlattık. Ekran görüntüsüne göre sol tarafta açılmış olan ekranda bölgeye bizimle beraber 13 farklı klan saldırı düzenlemekte ve en fazla kontrol puanını elde ederek bölgenin sahibi olmaya çalışmaktadırlar.

















Sol kısımda açılmış olan pencerede yer alan simgeleri kısaca açıklamak gerekirse;



Yandaki ifade bölgede maximum sağlanabilecek kontrol puanı miktarını göstermektedir. Bu bölge bizim olduğu taktirde, kalemizi koruyabilmemiz için savaşarak elde etmemiz gereken max. Kontrol puanı 150'dir. Yandaki görüntüde 1,13k/150 gözüküyor. Bu bölgeye bir saldırı düzenlenmiş ve saldırıyı yapan klanların hepsi toplamda bölgede 1,13K Kontrol puanı sağlamış anlamına gelmektedir.



Yandaki ifadenin anlamı ise şudur: Bir bölgeye saldırı başlatabilmek için max. 75 kontrol puanına sahip olmamız gerekiyor, anlamına gelmektedir. Bu bölgeye saldırı başlatmasak bile, bölge üzerinde 75 kontrol puanına sahip isek, bölgenin cevher getirisinden payımızı alırız. Bir bakıma bölgeyi sömürmüş oluyoruz.



Bu ifade ise bölgenin sağlamış olduğu cevher miktarını göstermektedir. Yani bu bölgeye sahip olan bir klan günlük olarak 65 Cevher elde etmektedir. Bunun klan içerisindeki dağılımı ise şu şekildedir: Bölge istila edilirken klan üyelerinin savaşarak elde etmiş oldukları kontrol puanlarının yüzdesiyle hesaplanmaktadır.



Bu ifade ile de anlatılmak istenen şudur: Bir bölgenin tamamına sahip olan bir klan saldırı aldığında, düşman klanın saldırılarından korunmak için 200 Savunma puanına sahip anlamına gelmektedir. Bu savunma puanı bölgelerin stratejik önemlerine göre artıp, azalmaktadır.


Bölgelerin elde edilmesi ve istilanın sona ermesi için verilmiş olan süre, bölgeye düzenlenen saldırıda toplam da ne kadar klan olduğu ile bağlantılıdır. Bölgeye saldıran ne kadar çok klan varsa, bölgenin istilası için verilen süre azalıyor; bölgeye saldıran klan ne kadar azsa, verilen süre de o kadar uzuyor. Hiç bir saldırı olmayan bölgeye kendi klanımızla düzenlediğimiz saldırılarda bize verilen istila süresi 24 saattir.


Dünya Haritası'nda Toprak Sahibi Olmak ve Başka Bir Bölgeye Saldırı Başlatmak

Bir bölge sahibi olduğumuzda aşağıda görüldüğü gibi sahip olduğumuz bölge de bir kale resmi çıkmaktadır. Bu bizim ilk toprağımız anlamına gelmektedir. Bu toprağın şuan %100 hakimi biziz ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi. Bu bölge de üstünlük sağlayabilmemiz için toplamamız gereken max kontrol puanı 150. Yine solda açılan ekranda en alt kısımda mavi bir bar ve yanında da benim karakter ismimi görüyorsunuz. Bu şu anlama gelmektedir. Bu bölgenin (%100'lük kısmın) %59'u OG Rinion tarafından 88 kontrol puanı ile elde edilmiş. Buradaki yüzdelik dilim benim bölgeden kazanacağım cevher miktarını arttıracaktır. Çünkü bölgenin kazanılmasında %59'luk bir katkım olmuş.












Yukarıda görüldüğü üzere bir bölgeyi elde ettikten sonra diğer bölgelere saldırı düzenlemeye başlayabiliyoruz. Gördüğünz mavi ok işareti ile hedefteki toprağın kim olduğunu açıkça göstermektedir. Bu bölge de kontrol puanı toparlayabilmemiz için ise Mavi okun üzerinde yer alan kılıç işaretine tıklamamız ve uygun çarpışmayı beklememiz yeterli olacaktır.


Bu blog yazımında sonuna gelmiş bulunuyorum. Siz değerli oyuncularımızdan world of battles indirmeyenleri de bu serüvene bekliyorum. World of battles oyununa gerçek anlamda bağımlı kalacaksınız. Wob Orta Çağ'ın Çöküşü'nün her gün biraz daha ileri gitmesini sağlayan siz değerli oyuncularımıza teşekkür ederim. Bir sonra ki blog yazımda görüşmek üzere... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder